groendaken

Groendaken: levend, duurzaam en onderhoudsvrij

Serco Dakspecialisten kan voor u een groen dak aanleggen en verzorgen. Hiervoor werken wij samen met specialisten op het gebied van vegetatie en begroeiing. De gedeelde kennis borgt een kwalitatief hoogwaardig product. Een groendak is een dak dat hoofdzakelijk bedekt is met levende planten, zoals grassen, mossen, vetplanten, kruiden en andere vormen van sedum planten. Het is mogelijk om groendaken te plaatsen op zowel platte daken als hellende daken tot 45 graden. Op de bestaande dakopbouw plaatsen we een dakafdichtings- en wortelbeschermingsfolie als onderlaag voor het groendak.

Intensief of extensief
Intensieve groendaken worden ook daktuinen genoemd. Ze zijn vergelijkbaar met gewone tuinen, zowel voor wat betreft uitzicht, gebruik als onderhoud. De begroeiing bestaat uit grassen, kruiden, struiken en soms zelfs bomen. Een dergelijk groendak zorgt voor een grote belasting en vergt een aangepaste, versterkte dakconstructie. Kan aangelegd worden als gebruiksdak. Bij extensieve groendaken of vegetatiedaken is de begroeiing voornamelijk beperkt tot mos, sedum, vetplanten en kruiden. Deze daken vergen weinig onderhoud. De belasting van deze daken is geringer, waardoor ze meestal geen aangepaste dakconstructie vergen en ook kunnen worden aangelegd op bestaande gebouwen.

Stel ons direct een vraag

Locatie Lemelerveld

Handelsweg 6
8152 BN Lemelerveld
T (0572) 37 13 01
F (0572) 37 27 63
E info@sercodak.nl

Wij zijn werkzaam in de volgende gebieden

Almelo, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Coevorden, Deventer, Emmen, Enschede, Groningen, Hardenberg, Harderwijk, Heerenveen, Hengelo, Hoogeveen, Hoogezand, Kampen, Leeuwarden, Meppel, Ommen, Wageningen, Zutphen, Zwolle